دسامبر 23, 2024

اخبار فارکس، نفت، طلا و کریپتوکارنسی

آخرین اخبار فارکس، نفت، طلا و کریپتوکارنسی

آخرین احبار فارکس و کریپتو:

پیروزی ترامپ در انتخابات باعث شده بازار رمزارز جان تازه‌ای بگیرد و سرمایه‌گذاران دوباره به آن علاقه‌مند شوند؛ اما آیا رونق مجدد این بازار در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ پایدار خواهد بود؟

پیروزی دونالد ترامپ طعمی از جنس انتقام دارد؛ نه‌فقط برای خودش، بلکه برای طرفداران رمزارز و دارایی‌های دیجیتالی که در آنها سرمایه‌گذاری شده است. شب انتخابات آمریکا و پس از پیروزی ترامپ، قیمت بیت‌کوین، پادشاه رمزارزها، ۱۰ درصد افزایش یافت. با نزدیک‌ شدن جمهوری‌خواهان به کنترل کنگره، بیت‌کوین به رکورد ۸۹ هزار دلار رسید. از اواسط اکتبر تاکنون، بیت‌کوین ۴۵ درصد افزایش یافته است.

نمودار افزایش قیمت بیت کوین پس از پیروزی ترامپ
نمودار افزایش قیمت بیت‌کوین پس از پیروزی ترامپ

تنها بیت‌کوین نیست که به این‌قدر در جلب‌ سرمایه‌گذاران موفق بوده است. یک هفته پس از پیروزی ترامپ، علاوه‌بر استیبل‌کوین‌ها که برای جلوگیری از نوسانات قیمتی طراحی شده‌اند، ۲۰ رمزارز برتر به‌طور متوسط حتی سریع‌تر از بیت‌کوین رشد کرده‌اند. قیمت دوج‌کوین، رمزارز میم که اغلب ایلان ماسک (هوادار ترامپ که اکنون مشاور او شده) آن را تبلیغ می‌کند، از روز انتخابات بیش از دوبرابر شده است. ارزش بازار جهانی رمزارزها در ۱۲ نوامبر به ۳ تریلیون دلار رسید.

این اتفاق نشان‌دهنده بازگشت چشمگیر قیمت کریپتوکارنسی‌ها نسبت به افت شدید ارزششان در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بود. این ۲ سال طوفانی قیمت رمزارزها را نسبت به ارزششان در دوران اوجشان، سال ۲۰۲۱ که تب رمزارزها بسیار داغ بود، به میزان بسیار زیادی کاهش داد. آن زمان، فدرال رزرو با سرعتی بالا نرخ بهره را افزایش و تب سفته‌بازی را که پس از همه‌گیری کووید-۱۹ بازارها را در بر گرفته بود، کاهش داد. سوءمدیریت و کلاهبرداری باعث شد چندین شرکت رمزارزی که زمانی معتبر به نظر می‌رسیدند (مخصوصاً FTX، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های رمزارز) سقوط کنند و کل اعتبار بازار رمزارز را زیر سؤال ببرند. دراین‌میان، ناظران مالی نیز که درباره منفعت‌بخش‌ بودن رمزارزها تردید داشتند، با ارزهای دیجیتالی مخالفت کردند.

چرا با پیروزی ترامپ بازار رمزارز دوباره جان گرفت؟

تاثیر پیروزی ترامپ بر رونق دوباره بازار رمزارز

به‌دنبال افزایش توجه افراد به انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری آمریکا در اواخر ۲۰۲۳، فرصت تغییر در بازار رمزارز نیز فراهم شد. چند ماه بعد، ترامپ به‌عنوان حامی پرشور رمزارزها وارد میدان رقابت شد و پروژه مالی غیرمتمرکز «World Liberty Financial» را که خانواده‌اش از آن حمایت می‌کنند، آنلاین تبلیغ کرد. وی در تجمعات انتخاباتی وعده داد آمریکا را به «ابرقدرت بیت‌کوین جهان» تبدیل خواهد کرد. در دوره تبلیغات انتخاباتی، لابی‌گران رمزارز بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای حمایت از نامزدهای همسو با این حوزه در کنگره هزینه کردند.

ایجاد این فضای مثبت و حس آرامش طی کمپین، یکی از دلایل خوشحالی سرمایه‌گذاران بازار رمزارز برای بازگشت ترامپ به کاخ سفید است. در ضمن، لابی‌گران رمزارز امیدوارند تغییر قدرت به تلطیف مقررات حوزه رمزارز منجر شود. ترامپ ژوئیه در سخنرانی‌اش در مجمع بزرگی از حاضرین حوزه رمزارز وعده اخراج «گری گنسلر» (Gary Gensler)، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار، (SEC) را داد که با تشویق پرشور حضار مواجه شد. 

او درباره این وعده‌ گفت: 

«ازاین‌پس قوانین را کسانی می‌نویسند که بازار شما را دوست دارند، نه کسانی که از آن متنفرند.»

 البته ترامپ نمی‌تواند گنسلر را تا پایان دوره‌اش، سال ۲۰۲۶، بدون دلیل خاصی اخراج کند اما معمولاً رؤسای رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار پس از روی‌کار‌آمدن رئیس‌جمهور جدید، استعفا می‌دهند.

چرا رفتن گنسلر می‌تواند وضعیت بازار رمزارز را بهتر کند؟

گری گنسلر  رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار

گنسلر به منفعت‌بخش‌ بودن رمزارزها اعتقاد ندارد. وی اکتبر برای دومین بار درمورد اینکه این ارزها می‌توانند مانند ارزهای رایج پذیرفته شوند و به ثبات برسند یا نه، ابراز تردید کرد. او دنیای رمزارزها را مملو از کلاهبرداران و دزدها توصیف کرده و فهرست طولانی از شرکت‌های مطرح رمزارزی را به دادگاه کشانده است؛ از «کراکن» (Kraken) و «کوین‌بیس» (Coinbase) (2 صرافی رمز ارز) گرفته تا «ریپل» (Ripple) (صادرکننده رمزارز) و «کامبرلند دی‌آردبلیو» (Cumberland DRW) (کارگزار-فروشنده). این موضوع بسیاری از شرکت‌های رمزارزی را به پرداخت هزینه‌های حقوقی سنگین و سرمایه‌گذاری گسترده در زمینه رعایت مقررات وادار کرده است؛ این مشکلات حقوقی و هزینه‌های فزاینده آینده بازار رمزارز را تحت‌تأثیر قرار داده و بر آن سایه افکنده‌اند.

میان تلاش‌های گری گنسلر برای مقابله با رمزارزها، این ادعای جنجالی مطرح شده که بسیاری از ارزهای دیجیتال در واقع اوراق بهادار هستند که نظارت بر آنها در حوزه اختیارات رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار است و شرکت‌هایی که این ارزها را صادر، معامله یا برای فروش عرضه می‌کنند، باید در این کمیسیون ثبت‌نام کرده باشند. 

صادرکنندگان و فروشندگان اوراق بهادار باید اطلاعات بیشتری به نهادهای نظارتی ارائه دهند و از مشتریان بیشتر محافظت کنند اما شرکت‌های دارایی دیجیتال نمی‌خواهند تا این حد تحت نظارت باشند؛ این شرکت‌ها ترجیح می‌دهند رمزارزها تحت سیستم نظارتی ویژه‌ای (و احتمالاً سبک‌تر) باشند یا به‌عنوان کالاهایی که تحت نظارت کمتر سخت‌گیرانه کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا (CFTC) هستند، تحت نظارت قرار گیرند.

احتمال تلطیف و شفافیت قوانین حوزه رمزارز

رویکرد ترامپ در مورد حوزه رمز ارز

ممکن است در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، قوانین دارایی‌های دیجیتال، نه‌فقط ملایم‌تر، بلکه سازگارتر شوند. در سال‌های اخیر، کمیسیون بورس و اوراق بهادار و کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا مرتب بر سر اینکه کدام دارایی‌های رمزنگاری‌شده تحت نظارت آنها قرار می‌گیرد، اختلاف داشته‌اند؛ برای مثال در گذشته هر ۲ نهاد خواستار برعهده‌گرفتن نظارت بر اتر، دومین رمزارز محبوب، بودند؛ البته درنهایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار عقب‌نشینی کرد (بیت‌کوین نیز کالا تلقی می‌شود). شرکت‌های رمزارزی گنسلر را به تغییر مداوم قوانین کمیسیون بورس و اوراق بهادار درباره دارایی‌های دیجیتالی متهم کرده‌اند.

ممکن است شفافیت قوانین برای کسانی که امیدوارند رمزارزها را به کلاس دارایی محبوب نزد سرمایه‌گذاران تبدیل کنند، بزرگ‌ترین دستاورد باشد؛ زیرا به‌دلیل فقدان قوانین ثابت در حوزه رمزارزها، سرمایه‌گذاران بزرگ به‌طورکلی از این بازار فاصله گرفته‌اند. شفاف‌ شدن یا نشدن قوانین این حوزه هنوز مشخص نیست. ممکن است ترامپ رمزارزها را ستایش کند اما علاقه‌اش به آنها دوام چندانی نخواهد داشت. نباید فراموش کنیم او تا سال ۲۰۲۱، ایجاد بیت‌کوین را «کلاهبرداری علیه دلار» می‌نامید. ممکن است امید داشتن به سازگاری پایدار در بازار رمزارز در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، رویکردی هیجانی و اغراق‌آمیز باشد. 

منبع: https://digiato.com