به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «افایکس استریت» نفت در روز جمعه بیش از 2 درصد کاهش یافت، معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا 2.7 درصد یا 1.98 دلار کاهش یافت و به 70.35 در هر بشکه رسید. قیمت شاخص جهانی نفت برنت با 2.3 درصد یا 1.76 دلار کاهش به 73.87 دلار در هر بشکه رسید.
گفتنی است در حالی که آخرین بستههای محرک اقتصادی چین نتوانست برخی از معاملهگران نفت را تحت تأثیر قرار دهد، ترس کمتری از اختلالات طولانیمدت عرضه ناشی از طوفان در خلیج مکزیک آمریکا در بازار جریان داشت.
در چشمانداز رویدادهای مهم، با ورود طوفان رافائل، تولیدکنندگان انرژی به تعطیلی بیش از 23 درصد از تولید نفت خود در خلیج مکزیک آمریکا تا روز جمعه اقدام کردند. با این حال، آخرین پیشبینیها در مورد مسیر و شدت این طوفان، از خطرات رافائل برای تولید نفت کاست.
الکس هودس، تحلیلگر شرکت کارگزاری استونایکس (StoneX) در یادداشتی به مشتریان بر این باور است که با تغییر مسیر طوفان به سمت مرکز خلیج مکزیک در حدود پنج روز آینده، تهدیدهای قطعی عرضه به دلیل طوفان رافائل کاهش مییابد.
آخرین هشدار مرکز ملی طوفان ایالات متحده، حاکی از آن بود که طوفان که این هفته ردپای ویرانگری را در کوبا بر جای گذاشت، روز جمعه به یک طوفان رده 2 تنزل یافته است.
علیرغم زیانهای روز جمعه، نفت در مقیاس هفته به هفته بیش از 1 درصد افزایش یافت. آنچه در این میان از نفت حمایت کرد، انتظارات تحریمهای شدیدتر علیه ایران و ونزوئلا توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا بود؛ چرا که این اقدام میتواند عرضه نفت به بازارهای جهانی را کاهش دهد.
گذشته از آن، تصمیم فدرال رزرو آمریکا برای کاهش یک چهارم درصدی نرخ بهره در روز پنجشنبه همچنین میتواند به افزایش بیش از یک درصدی قیمت نفت در جلسهی قبل کمک کند.
در عین حال، آخرین دور حمایت مالی چین، به عنوان واردکنندهی بزرگ نفت، امید سرمایهگذاران نفتی را کمرنگ کرد. جیووانی استانوو، تحلیلگر UBS، با اشاره به بستهای که مقامات چینی برای کاهش فشارهای بازپرداخت بدهی دولتهای محلی اعلام کردند، اظهار داشت که این اقدامات تأثیر چندانی در هدف قراردادن مستقیم تقاضا ندارد. وی بر این باور است که برخی فعالان بازار به اقدامات محرک بیشتری از چین امیدوار بودند.
آنچه مسلم است فشارهای تورمی بر اقتصاد چین، تأثیر زیادی بر قیمت نفت در سال جاری داشته است، به طوری که دادههای گمرک حاکی از آن بود که واردات نفت خام این کشور در ماه اکتبر ششمین ماه متوالی کاهش نسبت به سال گذشته را نشان داده است.
منبع: https://www.tgju.org/
More Stories
فشار فروش بر دوش طلا سنگینی میکند
کاهش بهای نفت ادامه یافت
نقره در روند صعودی است یا نزولی؟