به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «اینوستینگ» با بروز نشانههایی از کمبود عرضه در کوتاهمدت در روز چهارشنبه، قیمت نفت افزایش یافت، اما این رشد تداومی نداشت و همچنان نزدیک به پایینترین حد خود در دو هفته اخیر باقی ماند. در همین راستا، معاملات آتی نفت برنت با 17 سنت یا 0.24 درصد افزایش، به 72.06 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با 14 سنت یا 0.21 درصد افزایش، به 68.26 دلار رسید.
روند قیمت نفت، یک روز پس از کاهش پیشبینی اوپک در مورد رشد تقاضای جهانی نفت در سالهای 2024 و 2025 اتفاق افتاد.
تحلیلگران ANZ در یادداشتی، به انقباض در بازار فیزیکی اشاره کردند که احساسات نزولی تقاضا را جبران کرد و این امر، افزایش فعلی قیمت نفت خام را در پی داشت. خریداران به ویژه در بازار فیزیکی فعال بودهاند و محمولههای موجود به سرعت خریداری میشوند.
اما پیشبینیهای کاهش تقاضا و ضعف در مصرفکنندهی عمده چین، همچنان بر احساسات بازار تأثیر میگذارد.
به گفتهی دو رئیس بانک مرکزی آمریکا در روز سهشنبه، فدرال رزرو برای کاهش بیشتر نرخ بهره آماده است. چرا که نرخهای بهره را بهعنوان ترمزی بر تورم که هنوز بالای ۲ درصد است تلقی میکند.
فدرال رزرو هفتهی گذشته، نرخ بهره خود را به میزان یک چهارم درصد کاهش داد و به محدوده 4.50 الی 4.75 درصد رساند. آنچه مسلم است کاهش نرخ بهره، معمولاً منجر به تقویت فعالیت اقتصادی و تقاضای انرژی میشوند.
ییپ جون رونگ (Yeap Jun Rong)، استراتژیست بازار در IG، بر این باور است که ممکن است انتظار داشته باشیم قیمتها برای مدت طولانیتری در اطراف سطوح فعلی تثبیت شوند.
وی همچنین با تأکید بر چشمانداز افزایش تولید نفت آمریکا با ریاست ترامپ و برنامههای اوپک پلاس برای افزایش تولید، افزود: «عدم وجود محرک مالی مستقیمتر از چین، بر چشمانداز تقاضای نفت سایه انداخته است».
البته تحلیلگران بارکلیز (LON:BARC) معتقدند که بعید است انتخاب مجدد رئیس جمهور سابق ترامپ، تأثیر مادی بر بنیادهای بازار نفت در کوتاهمدت داشته باشد.
بنا بر اعلام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانهی خود در روز سهشنبه، از افزایش تقاضای جهانی نفت در سال 2024، به میزان 1.82 میلیون بشکه در روز خبر داد که از رشد 1.93 میلیون بشکه پیشبینیشده در ماه گذشته، کاهش مییابد که علت اصلی آن، ضعف در نفت چین به عنوان بزرگترین واردکنندهی نفت جهان است. البته پس از انتشار این خبر، نفت در پی کاهش حدود 5 درصدی در دو جلسهی قبل، روز سه شنبه 0.1 درصد افزایش یافته بود.
اوپک همچنین برآورد رشد تقاضای جهانی در سال 2025 را از 1.64 میلیون بشکه به 1.54 میلیون بشکه در روز کاهش داد.
آژانس بینالمللی انرژی که دیدگاهی در سطح بسیار پایینتر دارد، قرار است پیشبینی به روزرسانیشده خود را روز پنجشنبه منتشر کند.
به گفتهی تحلیلگران، با توجه به اینکه ذخایر مجوزهای تاییدشده در دولت بایدن افزایش یافت، احتمالاً این استراتژی در نقش کاهش شدید قیمت نفت در کوتاهمدت، ضعیف عمل خواهد کرد.
طبق نظر بارکلیز، بازارها همچنان اثرات اختلال عرضه از سوی ایران یا تشدید تنش بیشتر بین ایران و اسرائیل را احساس خواهند کرد.
سناتور مارکو روبیو، وزیر امور خارجه مورد انتظار دونالد ترامپ، به دلیل موضع تندروی خود در قبال ایران، چین و کوبا مشهور است. البته نباید فراموش کرد که اجرای شدیدتر تحریمها علیه ایران میتواند منجر به اختلال در عرضه جهانی نفت شود، و این در حالی است که رویکرد سختگیرانهتر در قبال چین، میتواند به تضعیف تقاضای نفت در بزرگترین مصرفکننده جهان بیانجامد.
منبع: https://www.tgju.org/
More Stories
آیا روند صعودی طلا ادامه دارد؟
چشمانداز آتی نفت در هالهای از ابهام
نگاهی به نوسانات نقره و فلزات گرانبها