به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز دوشنبه بیش از یک دلار افزایش یافت؛ بهای معاملات آتی برنت 1.18 دلار یا 1.61 درصد افزایش یافت و به 74.28 دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با 1.21 دلار یا 1.74 درصد افزایش در هر بشکه، به 70.70 دلار رسید.
برنت و WTI هفتهی گذشته، به دلیل تأثیرگذاری تولید بیسابقهی ایالات متحده بر قیمتها، به ترتیب حدود 4 درصد و 3 درصد کاهش هفتگی داشتند. البته هر دو قرارداد در روز جمعه با وجود گزارشهایی مبنی بر حملات تلافیجویانهی ایران در عرض چند روز به اسرائیل با افزایش همراه شدند.
ییپ جون رونگ (Yeap Jun Rong)، استراتژیست بازار در IG با اشاره به اینکه واکنش مثبت اولیه قبلی به افزایش تأخیری تولید و تنشهای ژئوپلیتیکی محو شده است، طرح این پرسش را ضروری برشمرد که آیا روند صعودی قیمت ادامه خواهد داشت.
وی بر این باور است که در حال حاضر، نفت ممکن است در محدودهی تثبیت گسترده باقی بماند و هر صعودی احتمالاً مقاومتی در سطح 78.50 دلار پیدا کند.
و اما بررسی روندهای اخیر در بازار حاکی از آن است که یکی از علل رشد قیمت فعلی نفت، تصمیم اوپک پلاس برای تأخیر یک ماهه در مورد افزایش تولید بوده است؛ در این بین، بازارها در هفتهی پیش رو، برای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و یک نشست کلیدی در چین آماده میشوند.
روز یکشنبه، اوپک پلاس که سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت و همچنین روسیه و سایر متحدانش را در بر میگیرد، اعلام کرد که کاهش تولید 2.2 میلیون بشکهای خود را در ماه دسامبر برای یک ماه دیگر تمدید میکند. این سازمان افزایش تولید خود را به دلیل سقوط قیمتها و تقاضای ضعیف، از ماه اکتبر به تعویق انداخته است.
گروهبندی این سازمان، به دلیل افزایش تولید 180000 بشکهای در روز از ماه دسامبر بود.
تحلیلگران ING در یادداشتی بر این موضوع تأکید داشتند که گرچه تأخیر تا ژانویه تغییرات بنیادین را به طور قابل توجهی در بر ندارد، اما به طور بالقوه بازار را به تجدید نظر در استراتژی اوپک پلاس مجبور میکند.
آنها همچنین بر این باورند که این تأخیر، از میزان انتظارات برخی از فعالان بازار مبنی بر افزایش تولید برنامهریزیشده توسط اوپک پلاس کاست.
به گفتهی این تحلیلگران، این افزایش عرضه با تأخیر به این معناست که شاید این گروه بیش از آنچه که بسیاری تصور میکنند مایل به حمایت از قیمتها باشد.
این گروه قرار است تدریجاً از پروسهی کاهش تولید 2.2 میلیون بشکهای در ماههای آینده بکاهد، در حالی که 3.66 میلیون بشکه دیگر کاهش تولید تا پایان سال 2025 باقی خواهد ماند.
در بخش رویدادهای کلیدی، در نشست روز پنجشنبه، اقتصاددانان پیشبینی میکنند که فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را 25 واحد کاهش دهد.
در چین، قرار است کمیته دائمی کنگره ملی خلق به منظور تصویب محرکهای بیشتر برای تقویت کندی اقتصاد از دوشنبه تا جمعه تشکیل جلسه میدهد. با این حال، تحلیلگران بر این باورند که بخش عمدهی این محرکها ممکن است به کاهش بدهی دولت محلی کمک کند.
و در نهایت، بازارها انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز سه شنبه را در کانون توجه دارند. در همین راستا، نظرسنجیها حمایت از رقابت تنگاتنگ کامالا هریس، معاون دموکرات رئیس جمهور و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق جمهوریخواه دارد.
منبع: https://www.tgju.org/
More Stories
بهای نفت خام، کاهش یافت
عقبنشینی نقره از سقف قیمت اخیر
طلا این بار فروشندگان را جذب میکند!